Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Daca va ganditi cum sa faceti repede ceva bun si aspectuos pentru o masa festiva si sa faceti si altceva intre timp raspunsul care imi trece prin minte este un roti de porc sau de vita . Roti-ul de porc este muschiul cotlet fara os de porc care se lasa intreg, se taie pe diferite dimensiuni si se prinde intr-o plasa speciala de friptura pentru a-i pastra forma . Se poate face sau in forma simpla intreaga, condimentat cu diverse arome si facut la cuptor sau umplut ca si o rulada cu diverse legume, fructe uscate si branzeturi. Eu va prezint de data asta varianta clasica de roti de porc.
Preparare : condimentam bine cotletul cu sare si piper si putina boia, prindem sub plasa crenguta de rozmarin si frunzele de dafin . Asezam cotletul intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman.
Presaram peste cateva boabe de piper si turnam peste cotlet 50 ml vin alb, 50 ml apa si 2 linguri de ulei ( de masline am pus eu ) care le punem cu grija exact peste carne sa se formeze o pelicula. Lasam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30 de minute cu capac apoi inca o ora la 180 de grade fara capac.
Dupa o oara si jumatate avem rezultatul : un cotlet frumos rumenit si aromat. Eu va doresc un An Nou plin de bucurii si va multumesc ca mi-ati trecut pragul.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult