Roti de porc in vas roman

de Sylvia in Porc, 13 Apr 2010 | 13974 vizualizari

 

Este o mancare simpla si aromata care face fata foarte bine si unei mese festive si unui pranz de duminica: roti de porc in vas roman. Este vorba de cotletul intreg de porc legat cu ata , roti cum se numeste in Franta acest preparat de carne, care se gaseste in toate magazinele in toate variantele posibile: porc, vita, curcan, vanat.

 

INGREDIENTE

  • cotlet de porc intreg de 1 kg,
  •  sare,
  • piper,
  • amestec de condimente pentru gratare, 
  • 50 ml ulei,
  • o lingura de sos de soya, 
  • 100 ml vin alb,
  • boia,
  • o ceapa medie,
  • putin morcov,
  • o bucata mica de telina,
  • verdeata aromata in functie de preferinte ( eu am pus rozmarin, salvie si telina) ,
  • cativa catei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Roti de porc in vas roman:

 Preparare :  spalam cotletul si il tamponamapoi bine cuun servet absorbant de hartie sa fie bine uscat. Il frecam cu sare , piper si boia, condimente, il impanam cu usturoi si prindem pe sub firete de ata ierburi aromate.

 Separat mixam ceapa, morcovul, telina si verdeturile si le turnam peste cotlet si repartizam peste tot un strat uniform de legume mixate ( e mai buna aceasta varianta decat orice alt aromatizant gen vegeta si da o aroma deosebita la fripturi ) . 

Facem apoi separat un amestec din ulei, vin soia si turnam peste cotlet. Il lasam la marinat cateva ore la frigider. Dupa aceea asezam cotlletul  in vasul roman, turnam peste  el sosul in care a stat la marinat, mai presaram putina verdeata , boia si optional  seminte aromate ( seminte de fenicul si anason am pus eu ) .

 L-am lasat la cuptor la 240 de grade, cu vasul acoperit , timp de 45 de minute. Am scos apoi capacul si l-am mai lasat la 220 de grade  descoperit pentru  inca 30- 45 de minute. Temperatura poate varia putin in functie de cuptor, dupa ce scoateti capacul lasati la temperatura medie sa se patrunde bine cele 30- 45 de minute.  Este gata cand este bine rumenit, eu l-am servit presarat cu putine verdeturi .

 A fost o friptura  perfecta, am facut-o si in zilele de Paste si am servit-o cu o garnitura de legume : morcovi, cartofi mici si ceapa echalote. Va doresc pofta buna daca testati reteta !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Roti de porc in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

14.04.2010, 00:51

ce bine arata felicitari sylvia nota 10

Sylvia 1

14.04.2010, 20:16

Rivka stiu doner-ul de care zici nu am putut manca never unul intreg

Oana 1

15.04.2010, 15:39

Ce bine arata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu legume la cuptor