Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver

de Satisfyyourcravings in Paste, 15 Iul 2015 | 4369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 grame foi de lasagna proaspete
  • 1 dovleac de aprox 2 kg
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 500 grame spanac bio congelat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita nucsoara
  • 4 catei de usturoi
  • 700 ml passata
  • 50 grame branza feta
  • 20 grame Parmezan (eu am folosit un alt tip de branza)
  • cateva frunze de salvie (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver:

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se coace dovleacul pentru o ora jumatate.

Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre mic si se adauga ceapa, cimbrul, sare si piper. Se gateste 10 minute amestecand frecvent.

Se adauga spanacul congelat, se acopera si se lasa 15 minute, pana cand lichidul s-a evaporat. Se ia de pe foc si se adauga sare, nucsoara si piper.

Se decojeste dovleacul, se indeparteaza semintele si se sfarama cu ajutorul unui furculite. Se adauga sare, piper si nucsoara.

Se decojeste si se toaca usturoiul. Se adauga intr-o cratita cu putin ulei de masline si se prajeste pana devine auriu. Se toarna passata si putina apa. Se aduce la punctul de fierbere si se gateste 3 minute, apoi se adauga sare si piper.

Se fierb foile de lasagna 20 de secunde si se aseaza una langa alta pe o suprafata curata. Lucrand repede, pentru ca foile sa nu se usuce, se impart compozitiile de dovleac si spanac in mod egal si se intind cu o lingura pe fiecare foaie de lasagna. Apoi se prasara branza feta. Se ruleaza foile, se taie in 2 sau 4 transversal, in functie de marimea foilor si se aseaza rutolo in sosul de rosii obtinut anterior, unul langa altul. Se prasara parmezan si frunzele de salvie unse cu ulei. 

Se acopera cu folie de aluminiu si gateste in cuptorul preincalzit pentru 30- 40 de minute, indepartand folia la jumatatea timpului. 

TIPS-URI

1

Poate fi congelat dupa gatire pana la 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (4)

Bunica 1

15.07.2015, 22:29

Spanacul ,parmezanul ,dovleacul îmi plac...................deci și rotolo cred că mi-ar place!

MotanLaOale 1

15.07.2015, 22:52

Gicuta 1

16.07.2015, 08:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna