Rotolo di ricotta e spinaci

de Sim0na in Paste, 25 Feb 2013 | 1361 vizualizari

 

Sau mai pe romaneste - rulouri cu branza si spanac :) Desi pare complicat.. nu-i deloc asa si cu siguranata este foarte bun!! Pana si bunicii ia placut :)
Reteta originala o gasiti aici : http://deliciousflavours.blogspot.ro/2012/10/rotolo-di-ricotta-e-spinaci.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • putina apa
  • Umplutura:
  • 500 g ricotta
  • 200 g spanac congelat
  • 1 ceapa mica
  • 1 ou
  • 50 g parmezan
  • busuioc uscat
  • nucsoara macinata
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei uscat
  • ulei
  • Sos:
  • 100 g unt
  • 50 g parmezan
  • salvie uscata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotolo di ricotta e spinaci:

Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei, iar cand s-a inmuiat am adaugat spanacul congelat. Am lasat cateva minute sa se caleasca si spanacul, apoi am dat deoparte sa se raceasca.

Am pregatit aluatul din faina, oua, sare si putina apa. Am format un aluat elastic, ca de taitei.

Ricotta am amestecat-o cu oul, parmezanul, sare, piper, busuioc, nucsoara, fulgii de ardei, iar la urma spanacul rece. Am impartit aluatul in doua, am intins pe rand cele doua foi, pe care le-am umplut cu amestecul de branza, impartita si ea in doua, lasand in laterale cca 1-2 cm aluat, pentru a putea impaturii fara sa iasa crema. Am rulat cat de strans am putut, apoi am pus ruladele in doua servete curate de bucatarie, le-am strans bine, le-am legat cu sfoara la capete, si le-am pus la fiert in apa, in momentul in care aceasta a inceput sa clocoteasca. Am lasat cca 30 minute sa fiarba. Eu am ales sa fac doua rulade pentru ca nu am avut un vas suficient de lat pentru a le fierbe.

Cand ruladele s-au fiert, le-am scos din prosop, le-am lasat cateva minute sa se odihneasca, apoi le-am taiat felii de cca 5 cm, pe care le-am pus intr-un vas termorezistent. Am pregatit si sosul din unt, parmezan si salvie uscata, pe care l-am pus peste rulourile taiate. Am dat vasul la cuptorul preincalzit, pentru cca 20 minute.

Le-am servit calde.. foarte bune au fost!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206769
retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206770
retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206771
retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206772
retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206773
retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206774
retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206775
retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206776
retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206777
retete culinare - Rotolo di ricotta e spinaci 206778

COMENTARII (15)

laura_n 1

25.02.2013, 16:52

ce bine arata ! si combinatia este tare reusita

Lau 1

25.02.2013, 17:09

fain arata

danakarin 1

25.02.2013, 21:11

Imi place! Cred ca si mei mi-ar place! Trebuie sa incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S