Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

de anca_rm in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 3285 vizualizari

 

Este o reteta inspirata din Cartea regala de retete , dar nu am respectat-o intocmai . Este cu green sugar si a fost un succes , fiind o chestie mai altfel . Se poate servi cu frisca .

 

INGREDIENTE

  • -750 gr rubarba
  • -coaja de la o lamaie
  • -100 gr green sugar
  • -750 ml vin spumant
  • -10 gr gelatina
  • -apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar:

Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat.

Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus.

Lasati sa fiarba cam 2 minute , doar cat sa se inmoaie putin rubarba. Strecurati si lasati deoparte.

Dizolvam gelatina in putina apa rece .

Intr-o alta oala puneti la incalzit  vinul spumant impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Este foarte important sa folositi un vin spumant bun , sau care va place  si de preferinta dulce sau demisec.

Nu o lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca . Cand e calda adaugam gelatina dizolvata in apa si amestecam energic pana cand gelatina se topeste si se incorporeaza bine in vin.

Oprim focul .

In 6 pahare impartim rubarba si peste ea turnam vinul spumant . Lasam sa se raceasca  la temperature camerei si apoi punem la frigider .

Este foarte bun daca folositi un vin spumant bun . 

TIPS-URI

1

green sugar poate fi inlocuit cu zahar

2

gustati ca sa vedeti cat de dulce este si mai adaugati indulcitor/zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu jeleu de fructe de padure