Rulada

de camic in Prajituri, 3 Iun 2010 | 2990 vizualizari

 

O prajitura facuta cu ce am avut la indemana.

 

INGREDIENTE

Pentru rulada

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 varf de cutit de sare

Pentru umplutura

  • 1 pachet de margarina
  • zahar dupa gust
  • 2 galbenusuri
  • esenta de rom
  • nuci jumatati
  • afine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada:

Rulada:

Se bat albusurile pana intepenesc in castron, se adauga pe rand zaharul, praful de sare si faina. (eu pun praf de copt la rulada asta doar cand nu sunt multumita de felul in care am batut albusurile). Se pune hartia de copt pe o tava mare (livrata odata cu cuptorul) se toarna compozitia si se uita la cuptor, in cazul meu la 150 grade, timp de 20 min...timp in care nu deschideti usa cuptorului.

Cand e gata rulada se scoate si se pune, cu tot cu hartie, pe un prosop umed, se ruleaza si se lasa la racit.

Intre timp se trece la crema, in cazul meu e crema de la amandina (cu mai putine galbenusuri). Am topit margarina la microunde, cat sa se moaie, se freaca bine cu galbenusurile, zaharul si esenta de rom.

Nucile le-am caramelizat.

Cand sunt toate gata, se desface rulada, se intinde crema, nucile caramelizate se pun din loc in loc, iar printre ele se pun afinele.

Cum a ramas crema, am uns si rulada si am pus nuci, afine si am stropit putin cu sirop de afine.

Se da la frigider pentru min. 30 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada-0
Rulada-1
Rulada-2

COMENTARII (64)

Bunica 1

12.04.2013, 18:11

La multi ani!

MIUTA 1

12.04.2014, 11:10

La multi ani fericiti !!!

miki_a 1

12.04.2016, 10:37

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04