Rulada alba cu gem

de alice_ciobanu in Prajituri, 14 Noi 2011 | 2278 vizualizari

 

O prajiturica simpluta, savuroasa, pufoasa si foarte rapid de facut.

O prajiturica numai buna pentru timpul in care barbatii se duc sa bata mingea pe teren, pardon adica sa joace fotbal :) iar fetele se aduna la o mica sueta, la o cafea sau un ceai stropit cu rom, adica un fel de team-uilding sau schimb constructiv de idei. V-ati prins?

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 400 gr gem de gutui
  • 150 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada alba cu gem:

Asa....mai intai si mai intai, incalziti cuptorul la 160grade....da' nu-mi iau eu cuptor electric, ha...atunci sa ma vedeti in actiune. :))) gata paranteza :P

Separati frumusel ouale si bateti galbenusurile cu zaharul tos topit in apa fierbinte. Mixati bine, pana ce-si dubleaza volumul si devine o crema spumoasa, cam dupa vreo 30 minute, calculate la un mixer obisnuit...cine are un KA, sigur in 15 min e treaba super-gata. Adaugati apoi peste galbenusuri faina si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.

Turnati totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 20-25 minute. Faceti testul cu scobitoarea. Cand e gata rasturnati blatul pe un prosop curat si umezit. rulati sub forma de rulada si lasati asa pana ce se raceste complet. Dupa aceea il desfasurati frumos, ungeti blatul cu gemul de gutui si rulati la loc, strans bine.

Bateti frisca lichida cu 2 linguri de zahar pudra si cand aceasta isi mentine bine forma, ungeti rulada. Puteti sa puneti apoi ca pentru design, fructe confiate, (visine, cirese) sau sa o stropiti cu ciocolata alba.

Un deliciu!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada alba cu gem-0
Rulada alba cu gem-1

COMENTARII (22)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.11.2011, 09:59

yammy

deliciousflavours

deliciousflavours 1

15.11.2011, 11:23

frumoasa si delicioasa!

Rux

Rux 1

15.11.2011, 18:46

Supeeerba

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!