Ruladă aperitiv

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2013 | 7024 vizualizari

 

E o idee pentru masa festivă, iar umplutura poate varia în funcţie de preferinţe.Reţeta blatului e preluată din catalogul Dr. Oetker, Sarbatorile au gustul prăjiturilor de casă.

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 ouă
  • 80 g făină
  • 20 g amidon
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g smântână

Umplutura :

  • 250 g carne de porc
  • 100 g carne de pui
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 morcov mic
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă aperitiv:

Se prepara întâi umplutura : se taie carnea cubuleţe, se pune la tocat. Se toacă ceapa şi usturoiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă carnea şi se pun şi două ceşti de apă. Se amestecă şi se lasă la foc mi să scadă apa şi să se călescă bine carnea. Când e gata, se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se adaugă şi mărarul tocat.

Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu smântâna, apoi făina cernută cu praful de copt şi amidonul. Se toarnă compoziţia în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se preasară deasupra frunzuliţe de mărar.Se coace 10 minute la foc mic. Când e gata , se răstoarnă pe un şervet umed şi se rulează.

Se ţine rulată câteva minute, apoi se desface, se umple cu compoziţia de carne şi se rulează la loc. Se lasă să se răcească bine, apoi se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

_Alina_ 1

02.05.2013, 08:59

mena29 1

02.05.2013, 10:22

Ce bine arata!

Alina26 1

02.05.2013, 12:01

ce bine arataaa!!!!imi place!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu branza,dovlecei şi ardei