Rulada aperitiv

de Bunica in Mezel de casa, 31 Ian 2014 | 15010 vizualizari

 

E buna,bunaaaaa!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. fleica de porc
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 250 ml. vin
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv:

Pentru inceput curatam usturoiul si il pisam.

Fleica se spala,sterge si subtiaza.

Fiecare bucata in parte se unge cu usturoi ,apoi se sareaza (cu sare din belsug)

Asezam bucatile de carne una peste alta intr-un castron pe care il acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 24 ore.

Dupa 24 de ore scoatem carnea,o trecem printr-un jet de apa rece,stergem cu servetele absorbante,rulam strans(cu partea de grasime deasupra).

Intr-un vas cu peretii mai inalti punem rulourile de carne,vinul,foile de dafin si piperul.

Dam la cuptorul incins la 150 grade pentru circa o ora.

Cand sunt gata(intra furculita usor in carne)le scoatem ,le punem pe o tava,deasupra punand un capac din lemn si o greutate ,pentru a se presa.

La racire desfacem ata,curatam de grasimea scursa cu ajutorul unui cutit si servim.

 

TIPS-URI

1

Se subtiaza in asa fel incat sa fie carne si grasime pe ambele parti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

diaconta 1

01.02.2014, 23:03

sigur e buna bunaaaaaaaa

Ligia Bxl 1

03.02.2014, 14:01

ce bunaciune,foame foameeee

Bunica 1

05.02.2014, 21:13

Multumesc ,bucatarasii mei dragi!A fost foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de porc