Rulada aperitiv calda

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 21 Noi 2011 | 23276 vizualizari

 

Avand la baza un sos Bechamel, imbogatit cu oua si umplutura de sunca si cascaval , rulada se aseamana cu sufleul ,dar e mai usor si mai rapid de pregatit.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt
  • 6 linguri cu varf faina+1 lingura
  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 300 g cascaval felii
  • 200 g sunca
  • 100 ml smantana
  • 12 oua de prepelita
  • 1 gogosar rosu
  • sare
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv calda:

Punem la topit untul taiat cubulete, intr-o cratita, la foc mic, adaugam apoi faina, laptele si condimentele. Amestecam bine pina se ingroasa , avand grija sa sa nu faca cocoloase.

Luam de pe foc si amestecam cu 4 galbenusuri. Cele 4 albusuri le batem spuma cu putina sare pina se face o spuma tare, apoi o adaugam incet la compozitia in care am pus si galbenusurile si amestecam usor sa se omogenizeze bine compozitia.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt , turnam compozitia si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C sa se coaca pina se rumeneste.

Rulam in hartia de copt ai apoi intr-un prosop umezit, dar bine stors si lasam sa se raceasca.

Punem ouale de prepelita la fiert 5 minute din momentul in care fierbe apa, apoi le lasam putin in apa rece si le curatim de coaja dupa ce s-au racit.

Desfacem rulada rece, punem feliile de sunca si cele de cascaval, ouale de prepelita si felii de gogosar . Rulam cat mai strans si introducem rulada intr-o forma unsa de chec.

Doua oua le batem bine , adaugam smantana si faina si le rasturnam deasupra ruladei. Radem cascaval deasupra si dam din nou la cuptor pentru 10 minute.

Servim rulada calda, taiata felii.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Daca mai ramane din rulada, o putem reincalzi in cuptorul cu microunde sau o servim rece cu un sos de smantana cu cascaval.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv calda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si cascaval