Rulada aperitiv cu pateu

de LUK in Aperitive / Garnituri, 4 Mar 2012 | 18633 vizualizari

 

Reteta testata tot la Postavaru care la randul ei a preluat- o de pe blogul Sarah&Miki

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 140 gr unt
  • 120gr faina
  • 300ml lapte
  • 4 oua
  • sare

Umplutura:

  • 200 gr pateu de ficat de porc
  • 100gr unt o 
  • o lingura de mustar
  • 2 oua fierte tari
  • 100 gr sunca
  • 1 ceapa rosie(mica)
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare,piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu pateu:

Blat:

Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, sare,amestecand sa nu se  faca cocoloase  iar apoi dam de pe foc. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. . Dam la cuptor la foc potrivit cca 150 de grade timp de 30 de minute.

Umplutura:

Mixam bine untul moale cu pateul de ficat. Adaugam mustarul, sarea si piperul. Ttaiem ceapa marunt si o adaugam in crema de pateu Adaugam apoi ouale date pe razatoare. Urmeaza  sunca taiata foarte marunt si patrunjelul tocat. Amestecam bine..

Dupa ce s-a copt rulada o scoatem din tava si o punem pe hartie de copt.Lasam s1-2 minute apoi dezlipim de pe hartie,intindem umplutura si rulam usor.O invelim in folie si lasam in frigider pana la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu pateu" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare