Rulada Buturuga

de mimmi in Prajituri, 20 Feb 2012 | 4205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Blat :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 lingura de ulei,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • Ganache de ciocolata:
  • 300 g ciocolata neagra,amaruie,
  • 400 ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Buturuga:

Separam ouale, galbenusurile le frecam spuma cu zaharul, adaugam cacao, uleiul, bicarbonatul stins si le amestecam. Albusurile le batem spuma si le adaugam peste galbenusuri, cernem peste faina si amestecam cu dosul unei linguri, de jos in sus pana se incorporeaza totul. Turnam compozitia in tava de la aragaz (tapetata cu hartie de copt) si o dam la cuptor pentru cca 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cand s-a copt, punem foaia peste un prosop curat si umed si rulam strans. Lasam rulada stransa in prosop cca 10 minute.

Intr-o craticioara, topim ciocolata in 300 ml frisca lichida, foarte important a nu se aduce frisca la punctul de fierbere. O lasam la racit dupa care o mixam cu 100 ml frisca batuta. 1/3 din crema o lasam pentru a imbraca buturuga, restul de crema o intindem uniform peste blat. Rulam strans rulada, din care taiem un colt (cat 2 felii), pe care il lipim de rulada principala cu putina crema. Imbracam rulada in restul de crema si o ornam dupa placul fiecaruia.

O tinem la rece pana o servim. Pofta Buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada Buturuga 147975
retete culinare - Rulada Buturuga 147976
retete culinare - Rulada Buturuga 147977

COMENTARII (19)

mirela0911 1

20.02.2012, 20:57

Ce frumoasa e

Sim0na 1

21.02.2012, 12:47

De mult imi propun s-o fac.. Arata delicios!

MIUTA 1

22.02.2012, 17:55

Foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18