Rulada caramel

de mena29 in Dulciuri, 7 Dec 2010 | 1871 vizualizari

 

O reteta usoara,la indemana orcui

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 5 linguri ulei,
  • un varf cutit sare  
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida,
  • 1 plic crema  caramel de la Dr.Oetker
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada caramel:

Blatul:Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine,se adauga sarea si zaharul cate o lingura pe rand.Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albus.

Amestecam usor compozitia,adaugam zaharul vanilat si faina cernuta.Acest amestec il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Coacem blatul la 180-200 grade cca 15-20 minute(in functie de cum coace cuptorul fiecaruia).

Scoatem blatul copt si-l punem pe un servet umed si-l rulam.  

Crema:punem frisca lichida intr-un bol,adaugam crema caramel si mixam bine pana se intareste.

Intindem blatul peste care turnam 3/4 din crema si rulam blatul la loc.Cu ce a ramas din crema,ornam rulada.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada caramel-0
Rulada caramel-1

COMENTARII (29)

mena29

mena29 1

10.12.2010, 19:33

Pup cris,daca vrei te servesc eu,macar asa virtual

Cris2711

Cris2711 1

10.12.2010, 20:10

na klar mena,pap la tine .pupici si vin imediat

mena29

mena29 1

10.12.2010, 20:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!