Rulada cu ananas

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 4 Feb 2010 | 4406 vizualizari

 

INGREDIENTE

Rulada:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 4 linguri apa
  • 1 lingura cacao
Crema:
  • 1 praf de budinca
  • 250 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 250 ml frisca
  • 1 compot de ananas
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ananas:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga treptat apa si se amesteca pana se dizolva zaharul si rezulta o crema albicioasa.

Separat sa bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu cacao.

Se adauga la compozitia de galbenusuri, albusurile si treptat faina amestecata cu cacao.


Se coace 15-20 min la foc potrivit.Se rastoarna pe un prosop(sau hartie de copt) presarat cu zahar pudra. Se rasuceste si se lasa, pana se pregateste umplutura

Crema:

Se face budinca din 250-300 ml lapte.

Gelatina se pune la inmuiat,iar apoi se dizolva putin la bain marie sau in cuptorul cu microunde(aveti grija sa nu fiarba).Gelatina dizolvata se adauga peste budinca,iar cand se raceste se amesteca cu frisca batuta si fructele.

Se desface rulada si se pune crema intr-un strat potrivit(nu ca mine ca am pus de nu mai putea sa respire :))Puteti sa mai adaugati si fructe taiate bucatele.

Se ruleaza cu grija si se lasa aprox 2 h la frigider.

Mi-a mai ramas putina crema si am pus pe deasupra si am mai topit niste ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu ananas 16103
retete culinare - Rulada cu ananas 16104
retete culinare - Rulada cu ananas 16105
retete culinare - Rulada cu ananas 16125

COMENTARII (10)

Pasiune pentru bucatarie 1

04.02.2010, 19:15

E foarte buna crema si foarte teapana

elena1988 1

08.03.2011, 11:16

adry88 1

07.07.2011, 11:17

arata tare bn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D