Rulada cu banane

de Bucataras in Prajituri, 30 Apr 2009 | 8559 vizualizari

 

Marian Mitran a facut o rulada cu banane

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilinat
  • coaja de lamaie
  • CREMA
  •  1 pachet margarina
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 2 pachete zahar vanilinat, coaja de lamaie,
  • zeama de lamaie dupa gust,
  • 150 g nuca toccata fin sau rasa pe razatoarea mica (facultativ),
  • 1 galbenus,
  • ½ cutie Finetti mic (ness, cacao)
  • 3 banane
  • GLAZURA
  • 100 g ciocolata menaj
  • 50 g. nuca cocos sau nuca rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banane:

Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas.
Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos in sus.In ultima lingura de faina se amesteca praful de copt.
Intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina se toarna jumatate din cantitatea de blat, se pune cacaua intr-o strecuratoare mica si se cerne deasupra aluatului din tava, se adauga restul de aluat in gramajoare care apoi se intind usor in toata tava. Se da la cuptorul incalzit, se coace la foc moderat pret de 15-20 min.
Cand e copt blatul se scoate pe o hartie alba si se ruleaza pentru cateva minute. Se unge cu crema, se aseaza bananele intregi pe lungimea aluatului, se ruleaza strans in hartie si se da la rece 1-2 ore.
Pentru crema se amesteca zaharul farin cu galbenusul, zaharul vanilinat si margarina tinuta la cald, pana se topeste zaharul, apoi se adauga Finetti, sau cacao, nes, coaja de lamaie si zeama de lamaie dupa gust.
Dupa o ora se imbraca cu ciocolata topita si se pudreaza cu nuca de cocos sau nuca rasa.
Pofta buna!

 

COMENTARII (3)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

31.01.2011, 15:03

lia maria

lia maria 1

31.01.2011, 15:26

imi place ideia cu statul de cacaua in aluat

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!