Rulada cu banane

de Rocsi in Prajituri, 6 Mar 2010 | 14023 vizualizari

 

Este o rulada de post dar va garantez ca e delicoasa!

 

INGREDIENTE

  • 550 gr biscuiti simpli
  • 300 gr apa
  • 7 linguri zahar
  • 60 gr cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA
  • 1 pachet margarina
  • 6 linguri zahar
  • 100-150 gr nuca cocos+ nuca pentru ornat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • 4 banane
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banane:

mai intai se face crema.se fraca pachetul de margarina cald nu d la frigider,cu zaharul pana acesta se topeste.cand acesta e topit se adauga esenta de vanilie,nuca de cocos si coaja de portocale si se amesteca bine.

biscuitii se dau pe masina de nuca.

apa cu zaharul si cacaoa se pun intr-o cratita si se pun pe foc pana se topeste zaharul.cand e zaharul topit,siropul obtinut se toarna peste biscuitii macinati si se pune si esenta de rom si se amesteca bine(daca biscuitii nu s-au inmuiat bine mai puneti putina apa sau faceti mai mult sirop pentru ca tre sa fie bine inmuiati biscuitii altfel se farama rulada)

 se ia jumatate din compozitia de biscuiti si se aseaza pe un ciolofan pe masa si se intinde cu sucitorul o foaie.peste aceasta se pune jumatate din crema.se curata 2 banane si se pune pe capatul de unde incepi sa rulezi banana pe orizontala .daca e prea mult mai taiati dintr-o banana.apoi incepeti sa rulati usor tot presand peste biscuiti bine cu mainile .la urma o inveliti in ciolofanul pe care ati lucrat ,o strangeti bine la capete si o dati la frigider.la fel procedati si cu cea de a 2 a rulada.

a 2a zi se taie rondele si se da prin nuca de cocos.

pofta buna1

 

COMENTARII (7)

Rocsi

Rocsi 1

07.03.2010, 13:06

da e super gustoasa...da ionela e martisorul pt tine si mai adaug multi

nadina73

nadina73 1

20.08.2010, 00:20

e la favoe pusa de Dragoss

Rocsi

Rocsi 1

20.08.2010, 12:01

sper sa ii placa copilului tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24