Rulada cu banane

de Rocsi in Prajituri, 6 Mar 2010 | 13907 vizualizari

 

Este o rulada de post dar va garantez ca e delicoasa!

 

INGREDIENTE

  • 550 gr biscuiti simpli
  • 300 gr apa
  • 7 linguri zahar
  • 60 gr cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA
  • 1 pachet margarina
  • 6 linguri zahar
  • 100-150 gr nuca cocos+ nuca pentru ornat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • 4 banane
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banane:

mai intai se face crema.se fraca pachetul de margarina cald nu d la frigider,cu zaharul pana acesta se topeste.cand acesta e topit se adauga esenta de vanilie,nuca de cocos si coaja de portocale si se amesteca bine.


biscuitii se dau pe masina de nuca.


apa cu zaharul si cacaoa se pun intr-o cratita si se pun pe foc pana se topeste zaharul.cand e zaharul topit,siropul obtinut se toarna peste biscuitii macinati si se pune si esenta de rom si se amesteca bine(daca biscuitii nu s-au inmuiat bine mai puneti putina apa sau faceti mai mult sirop pentru ca tre sa fie bine inmuiati biscuitii altfel se farama rulada)


se ia jumatate din compozitia de biscuiti si se aseaza pe un ciolofan pe masa si se intinde cu sucitorul o foaie.peste aceasta se pune jumatate din crema.se curata 2 banane si se pune pe capatul de unde incepi sa rulezi banana pe orizontala .daca e prea mult mai taiati dintr-o banana.apoi incepeti sa rulati usor tot presand peste biscuiti bine cu mainile .la urma o inveliti in ciolofanul pe care ati lucrat ,o strangeti bine la capete si o dati la frigider.la fel procedati si cu cea de a 2 a rulada.


a 2a zi se taie rondele si se da prin nuca de cocos.


pofta buna1

 

COMENTARII (7)

Rocsi 1

07.03.2010, 13:06

da e super gustoasa...da ionela e martisorul pt tine si mai adaug multi

nadina73 1

20.08.2010, 00:20

e la favoe pusa de Dragoss

Rocsi 1

20.08.2010, 12:01

sper sa ii placa copilului tau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!