Rulada cu biscuiti

de diaconta in Dulciuri, 5 Dec 2010 | 12475 vizualizari

 

M-am gandit sa-l ademenesc si eu pe Mos cu ceva ....dulce.Poate-mi aduce si mie clipe de bucurie si mai multe zambete,sa pot sa le daruiesc si eu celor dragi.

 

INGREDIENTE

  •     500 gr biscuiti petit beurre
  •         2 foi napolitana
  •         200 gr rahat
  •         100 gr nuci si alune
  •         50 gr stafide
  •         2 cani zahar
  •         100 gr unt
  •         Zahar vanilat
  •        2 linguri cacao
  •         1 lingurita rom
  •         Glazura Duo de la Dr.Oetker

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu biscuiti:

Biscuitii se sfarma marunt,avand grija sa lasam si bucatele mai mari.Stafidele se pun la inmuiat in rom.Nucile,alunele si rahatul se taie bucatele mici.

Zaharul se pune la caramelizat,iar cand a capatat o culoare frumoasa maronie se adauga untul si 500 ml apa.Se lasa sa fiarba pana cand se dizolva zaharul,apoi se adauga rahatul si  se lasa sa mai dea un clocot.

Biscuitii se amesteca cu cacaua,stafidele ,nuca si alunele.

Siropul fierbinte se pune peste amestecul de biscuiti,avand grija sa nu fie prea moale.Daca nu este cazul nu se pune tot siropul.

Amestecul caldut se pune peste foaia de napolitana,se lasa putin sa se inmoaie foaia,apoi se ruleaza.

Se prepara glazura.

Se pune plicul cu glazura in apa fierbinte si se lasa 5 minute,pana cand se topeste continutul.Apoi se taie un colt al plicului si se toarna peste rulada.

Deasupra se presara nuca si alune.

E prima oara cand am folosit glazura aceasta dar nu ma declar prea multumita.Cred ca era mai bun si mai ieftin daca o preparam eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

diaconta 1

14.12.2010, 21:55

Gaby ,hai sa te pupacesc sa-ti vina iar

gaby_duceag 1

14.12.2010, 21:56

ce?))))))

diaconta 1

14.12.2010, 21:58

ziceam de chef,da'n cazul asta as zice ...ce vrei tu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura dungata