Rulada cu biscuiti

de La Ancuta in Prajituri, 3 Iul 2012 | 4179 vizualizari

 

Chiar daca afara este foarte cald, tot imi este pofta de cate o prajitura. O solutie pentru astfel de situatii este aceasta rulada: se face repede si nu trebuie sa folosesc cuptorul.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de napolitana
  • Crema de biscuiti:
  • 100 g zahar
  • 125 ml apa
  • 150 g biscuiti simpli
  • Crema de lapte praf:
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 3 linguri apa
  • 100 g lapte praf
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu biscuiti:

Crema de biscuiti:

Biscuitii de macina fin . Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand ajunge la o culoare aurie se adauga apa (grija mare la aburi) si se lasa sa fiarba pana se dizolva tot caramelul. Dam de pe foc si adaugam biscuitii macinati. Amestecam repede pana se omogenizeaza. Intindem crema pe toata suprafata foii de napolitana.

Crema de lapte praf:

Punem pe foc mic zaharul apa si untul si lasam sa dea cateva clocote, amestecand ca sa se topeasca zaharul. Dam de pe foc si adaugam laptele praf si nuca de cocos. Amestecam energic pana se omogenizeaza.

Intindem crema de lapte praf peste peste cea de biscuiti, in strat uniform.

Rulam usor foaia de napolitana, pe partea lunga si dam rulada la frigider paa se intareste crema.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu biscuiti-0
Rulada cu biscuiti-1

COMENTARII (32)

madi_marin 1

03.07.2012, 21:17

arata foarte bine... am salvat reteta, multumesc...

Sim0na 1

03.07.2012, 23:27

Unul din dulcele meu preferat!!

La Ancuta 1

04.07.2012, 09:09

Va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04