Rulada cu biscuiti

de Lavinia in Prajituri, 2 Oct 2013 | 28765 vizualizari

 

O rulada foarte usor de facut ,aspectuoasa si delicioasa care noua ne place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie napolitana
  • Crema de caramel si biscuiti:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • 150 g biscuiti macinati fin
  • Crema de lapte praf :
  • 100 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 100 g unt(de calitate)
  • 100 g lapte praf
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1 fiola esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu biscuiti:

Pune intr-o craticioara 100 g zahar la caramelizat pana ajunge la culoarea chihilimbarului.

Adauga apa (cu mare atentie la aburi) si lasa pe foc pana se topeste zaharul apoi adauga biscuitii si omogenizeaza bine.

Intinde rapid crema de biscuitii peste foaia de napolitana.(foaia de napolitana se va inmuia de la crema fierbinte si se va putea rula cu usurinta)

Pune zaharul cu cele 3 linguri de apa pe foc mic pana se topeste zaharul.

Adauga untul si amesteca bine pana se topeste.

Ia de pe foc ,adauga laptele praf,nuca de cocos si vanilia si omogenizeaza bine sa nu ramana cocoloase.

Intinde crema alba peste crema de biscuiti apoi ruleaza strans rulada si las-o la rece pentru minim 3-4 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu biscuiti 265533
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265534
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265535
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265536
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265537
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265538
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265539
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265540
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265541
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265542
retete culinare - Rulada cu biscuiti 265543

COMENTARII (57)

Alexandra Burz 1

19.11.2013, 08:51

hmmm ce deliciu...la favorite cu ea

Lavinia 1

19.11.2013, 09:09

Multumesc

Carmen 1

29.03.2015, 17:23

si nu se sparge foaia la rulat?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: