Rulada cu branza la tigaie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2014 | 2461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • cca 500 gr faina alba
  • Sare dupa gust
  • 1/2 pachetel drojdie
  • 250 ml apa calduta
  • Putin zahar
  • 1 lingura seminte de in
  • 1 lingura seminte de mac
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • cca 250 gr.branza telemea
  • 1 lingura iaurt
  • 1 lingura smantana grasa
  • marar verde
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu branza la tigaie:

Dam branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi o amestecam cu iaurt,smantana si marar.

Drojdia se zdrobeste intr-un castron, adaugam sare si zahar,amestecam sa devina lichida,punem apa calduta si semintele de in si mac.

Faina proaspat cernuta se adauga peste amestecul obtinut, la final adaugam ulei si framantam aluatul pe care-l vom lasa pentru cel putin 30 minute acoperit,la dospit, in loc ferit de curenti.

Rupem cate o bucata de aluat de marimea unei mingi de tenis, o intindem pe masa de lucru infainata, intindem amestec de branza in strat generos, rulam strans aluatul,apoi prin rulare pe masa infainata intindem rulourile obtinute cat mai subtire, astfel incat in timpul prajirii sa se patrunda si aluatul de la mijloc.

Taiem rulada bucati dupa preferinta.

Incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, asezam bucatile de rulada obtinute si le prajim la foc potrivit pana capata culoare aramie.

Se scot pe servetele absorbante sa scapam de uleiul in exces.

Servim rulada fierbinte cu bere rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu branza la tigaie-0
Rulada cu branza la tigaie-1
Rulada cu branza la tigaie-2
Rulada cu branza la tigaie-3
Rulada cu branza la tigaie-4
Rulada cu branza la tigaie-5
Rulada cu branza la tigaie-6
Rulada cu branza la tigaie-7
Rulada cu branza la tigaie-8
Rulada cu branza la tigaie-9
Rulada cu branza la tigaie-10

COMENTARII (12)

dantes 1

13.09.2014, 08:38

Direct la favorite

reisnaor_2006 1

13.09.2014, 09:12

delicioasa

Gherca Daniela 1

13.09.2014, 18:57

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41