Rulada cu budinca si sos de zmeura

de Rocsi in Prajituri, 8 Oct 2013 | 2393 vizualizari

 

Cand sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa mai pregatiti dulce eu zic ca cel mai simplu este sa faceti o rulada cu umplutura dorita, cu fructe si ce va mai place..

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Budinca de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Sos de zmeura:
  • 130 gr zmeura
  • 1/2 lingurita amidon
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu budinca si sos de zmeura:

Blatul:

Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam putin cu uleiul. Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si praful de copt. La final incorporam faina treptat. Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. O intindem cu o spatula si introducem tava in cuptorul incins pana blatul este copt.

Il scoatem din cuptor, dezlipim usor de pe hartia de copt, il rulam si il punem fie intr-un prosop de bucatarie, fie in hartia in care a fost copt pana se raceste.

Budinca de vanilie:

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, amidonul si subtiem cu 4-5 linguri de lapte. Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert. Cand da in clocot tragem cratita de pe foc, turnam amestecul cu amidon, punem inapoi pe foc si amestecam pana se ingroasa. Incorporam esenta de vanilie si lasam sa se racoreasca putin. Desfacem blatul rece, punem budinca calduta, o intindem uniform apoi rulam la loc. Lasam rulada sa se raceasca complet.

Sosul de zmeura:

Intr-o craticioara punem zmeura cu zaharul. Amestecam usor si cand s-a topit zaharul punem amidonul pe care il desfacem cu o lingura de apa. Lasam sa dea doar 3-4 clocote, cat sa se lege putin.

Asezam rulada pe un platou iar deasupra venim cu sosul de zmeura. Decoram cu zmeura intreaga.

Sper sa va placa!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu budinca si sos de zmeura-0
Rulada cu budinca si sos de zmeura-1
Rulada cu budinca si sos de zmeura-2
Rulada cu budinca si sos de zmeura-3
Rulada cu budinca si sos de zmeura-4
Rulada cu budinca si sos de zmeura-5
Rulada cu budinca si sos de zmeura-6
Rulada cu budinca si sos de zmeura-7
Rulada cu budinca si sos de zmeura-8

COMENTARII (56)

Rocsi 1

13.12.2013, 21:37

Krysty

Xandrinne 1

07.08.2015, 09:52

Rocsi 1

07.08.2015, 20:50

Xandrine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04