Rulada cu caramel si mascarpone

de diaconta in Prajituri, 14 Noi 2010 | 9740 vizualizari

 

Pentru ca m-am inspirat din retata Inei,doar cu mici modificari,ii dedic aceasta prajiturica si-i spun inca o data La multi ani frumosi si fericiti.
Noroc cu Gabita ca-i atenta,asa ca am sa corectez cu scuzele de rigoare.Reteta de prajiturica este a Corinei,careia ii dau un pupic,dar dedicatia ramane pentru Ina,ca alte daruri n-am.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitana
  • 300 gr biscuiti
  • 500 gr crema mascarpune
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu caramel si mascarpone:

Crema Mascarpone se amesteca cu 100 gr zahar pudra si se adauga untul moale cate putin.

Biscuiti se sfarama marunt (eu i-am pus in robot).

Zaharul tos se pune pe foc sa se caramelizeze si cand a capatat o culoare usor maronie,se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba,pana cand se topeste caramelul.

Asa fierbinte se pune peste biscuitii sfaramati si apoi se intinde peste foaia de napolitana.Se lasa putin sa se inmoaie foaia,apoi se pune crema de mascarpone,se ruleaza si se pune la rece.

Un desert rapid si delicios.Multumesc Ina pentru idee.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu caramel si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Corinuta 1

02.07.2013, 23:28

lasa ca am facut eu o data si nu mi-a iesit nici asta

diaconta 1

03.07.2013, 08:52

Corina )))))))))) uneori sunt chiar dezastru in bucatarie,la fel ca in poza cu friptura arsa )

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu biscuiti