Rulada cu caramel si mascarpone

de diaconta in Prajituri, 14 Noi 2010 | 6388 vizualizari

 

Pentru ca m-am inspirat din retata Inei,doar cu mici modificari,ii dedic aceasta prajiturica si-i spun inca o data La multi ani frumosi si fericiti.
Noroc cu Gabita ca-i atenta,asa ca am sa corectez cu scuzele de rigoare.Reteta de prajiturica este a Corinei,careia ii dau un pupic,dar dedicatia ramane pentru Ina,ca alte daruri n-am.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitana
  • 300 gr biscuiti
  • 500 gr crema mascarpune
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu caramel si mascarpone:

Crema Mascarpone se amesteca cu 100 gr zahar pudra si se adauga untul moale cate putin.

Biscuiti se sfarama marunt (eu i-am pus in robot).

Zaharul tos se pune pe foc sa se caramelizeze si cand a capatat o culoare usor maronie,se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba,pana cand se topeste caramelul.

Asa fierbinte se pune peste biscuitii sfaramati si apoi se intinde peste foaia de napolitana.Se lasa putin sa se inmoaie foaia,apoi se pune crema de mascarpone,se ruleaza si se pune la rece.

Un desert rapid si delicios.Multumesc Ina pentru idee.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu caramel si mascarpone 62767
retete culinare - Rulada cu caramel si mascarpone 62768
retete culinare - Rulada cu caramel si mascarpone 62769

COMENTARII (43)

diaconta 1

02.07.2013, 23:07

uite o rulada care mi-a iesit frumos rulata ))

Corinuta 1

02.07.2013, 23:28

lasa ca am facut eu o data si nu mi-a iesit nici asta

diaconta 1

03.07.2013, 08:52

Corina )))))))))) uneori sunt chiar dezastru in bucatarie,la fel ca in poza cu friptura arsa )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S