Rulada cu castane

de rodicamaria in Prajituri, 2 Oct 2011 | 6649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat
  • - 250 grame biscuiţi măcinaţi
  • - 180 grame unt
  • - 100 grame zahar pudra
  • - 50 ml rom(eu am pus apa)
  • - 1 lingură miez de nucă de cocos ras
  • - 1-2 linguriţe pudră de cacao amară (cât mai închisă la culoare)
  • pentru crema
  • - 250 grame piure de castane(congelat de la supermarket)
  • - 120 grame unt
  • - 100 grame zahar pudra(eu nu am pus de frica sa nu fie prea dulce)
  • - 1-2 linguriţe rom(nu am pus ca avea piureul de castane)
  • - 1 linguriţă miez de nucă de cocos ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu castane:

Biscuitii se framanta cu untul, zaharul, romul, miezul de nuca de cocos ras si cu pudra de cacao (este bine cand zaharul s-a dizolvat in compozitie), apoi se pune la frigider, pana la prepararea cremei.

Pentru crema piureul de castane dezghetat la temperatura camerei se faramiteaza cu furculita si se framanta impreuna cu untul, zaharul, romul si miezul de nuca de cocos ras pana la topirea zaharului dinauntru.

Se ia folie de bucatarie, eu am avut de staniol, dar merge si cu cea de nylon, se pune jumatate din masa de biscuiti si se formeaza cu sucitorul o foaie, cat de subtire se poate. Se pune deasupra jumatate din umplutura, apoi cu ajutorul foliei, se ruleaza. Cea de a doua rulada se realizeaza in acelasi fel,se invelesc cu folia cu care s-au rulat si se pun in frigider timp de cel putin 1 ora.Dupa aceea se pot taia felii.Se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

rodicamaria 1

04.10.2011, 06:45

Diaconta draga,cel la pachet nu e chiar dulce,depinde de gust,in schimb are o puternica aroma de rom.E bun.La borcan nu am vazut pe la noi.Incearca sa vezi cum e si cel de la pachet.Merita !

MIUTA 1

04.10.2011, 13:45

Imi place

Panacris 1

15.04.2013, 09:28

De probat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta rulata cu mere