Rulada cu ciocolata

de diana_k in Prajituri, 12 Noi 2011 | 3599 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • un plic praf de copt
  • crema:
  • 200g ciocolata,
  • 200ml frisca,
  • 50g unt,
  • 5 g gelatina
  • glazura:
  • 100g ciocolata,
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste.

Se adauga galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt.

Se toarna compozitia intr-o tava mare, 40-30cm, tapetata cu hartie de copt si se bnaga la cuptor.

Se scoate blatul se desprinde imediat de pe hartie si cu ajutorul acesteia se ruleaza strans si se lasa la racit.

Crema:gelatina se pune la inmuiat in putina apa, apoi se topeste pe foc fara sa fiarba frisca se pune la incalzit, cand ajunge in punctul de a fierbe se opreste focul si se adauga ciocolata taiata bucatele mici si untul.

Se amesteca bine si se pune si gelatina inca calda se lasa crema la racit si apoi se mixeaza bine se desface cu atentie rulada, se unge cu crema, se ruleaza la loc si se lasa la rece 2 ore.

Pt glazura se topeste ciocolata cu laptele si se unge rulada, se da la rece

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu ciocolata-0
Rulada cu ciocolata-1
Rulada cu ciocolata-2
Rulada cu ciocolata-3
Rulada cu ciocolata-4

COMENTARII (23)

MIUTA 1

13.11.2011, 19:03

Suuuuper buna

diana_k 1

14.11.2011, 07:39

multumesc fetelor , ma faceti sa

Bucataras Medi 1

14.11.2011, 12:29

excelent arata..............

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04