Rulada cu ciocolata

de MonaMimi in Prajituri, 19 Mai 2013 | 1351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata
  • 100 g alune de padure macinate
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema. Adaugam faina si cacaoa cernute impreuna, omogenizam, apoi adaugam albusurile amestecand usor de sus in jos. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit. Cand s-a copt punem foaia de rulada pe un prosop umed si rulam cat mai strans, apoi lasam la racit.

Ciocolata o punem pe baie de aburi pana devine ca o crema, lasam putin la racit. Intre timp mixam frisca, apoi adaugam in fir subtire ciocolata. Mixam pana la omogenizare, punem apoi 4-5 linguri alune macinate, esenta rom si amestecam usor cu o spatula. Lasam pentru ornat putina crema iar cu restul umplem foaia de rulada racita.

Ornam rulada cu crema ramasa si alune macinate. Lasam 2 ore la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu ciocolata 229389
retete culinare - Rulada cu ciocolata 229390
retete culinare - Rulada cu ciocolata 229391
retete culinare - Rulada cu ciocolata 229392
retete culinare - Rulada cu ciocolata 229393

COMENTARII (10)

adry88 1

19.05.2013, 13:49

place mult

Lau 1

19.05.2013, 15:59

MonaMimi 1

20.05.2013, 09:00

multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55