Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone

de lilik in Prajituri, 20 Sep 2012 | 7594 vizualizari

 

este o rulada gen "Tiramisù" ,cu crema fina de mascarpone,cafea si bucatele de ciocolata...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana faina
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 75 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • Alte ingrediente:
  • 100 ml cafea tare
  • 50 ml lapte
  • 50 gr ciocolata neagra
  • bombonele pt decor(sau cacao)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone:

Prima data pregatim crema:

punem galbenusurile cu zaharul si lichiorul intr-un vas pe baie de aburi si mixam la viteza mica pana vedem ca se ingroasa,apoi dam deoparte si continuam sa mixam pana se raceste.

Mixam frisca cu mascarpone si zaharul vanilat,apoi adaugam crema de oua si amestecam usor,apoi dam crema obtinuta la rece.

Apoi pregatim blatul:

separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam galbenusurile,uleiul si la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao(cernute).

Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt,o nivelam si o punem in cuptorul incins la 180° timp de 10-12 minute.

Cand este gata scoatem din cuptor si presaram deasupra putin zahar tos,apoi punem pe un prosop de bucatarie curat si rulam,apoi il lasam asa sa se raceasca.

Cand blatul s-a racit amestecam cafeaua cu laptele si topim ciocolata pe baie de aburi.

Asamblarea ruladei:

Desfacem blatul si cu o pensula insiropam usor cu cafea,apoi il ungem cu crema mascarpone(tinem 2 linguri de crema pt decor) si pe sufafata cremei punem ciocolata topita ,dupa care rulam.

Ungem rulada cu crema tinuta deoparte si presaram bombonele pt decor.

Dam la frigider cateva ore apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata,cafea si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Nutella si mascarpone-reteta nr. 150