Rulada cu cirese

de anca_rm in Prajituri, 19 Iun 2015 | 4481 vizualizari

 

Imi place sa fac rulade si de aceea combin tot felul de chestii si incerc sa le fac sa arate cat mai apetisant .
Aveam intr-un castron niste cirese amare ramase si care incepeau sa se strice, asa ca m-am gandit la rulada umpluta cu multe multe cirese.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -5 linguri faina
  • -1 lingura cacao
  • -50 ml ulei
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • -250 g mascarpone(o cutie)
  • -250 ml frisca
  • -aproximativ 300 g cirese fara sambure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cirese:

Ne pregatim o tava cu dimensiunea de 20x30 si incalzim cuptorul la 180 grade.

Intr-un vas punem ouale si incepem sa le batem cu mixerul la viteza mare pana se fac usor aerate, adaugam zaharul si batem in continuare ca sa se topeasca zaharul.

Adaugam faina, cacao, praful de copt si omogenizam, iar la final punem uleiul. Dupa ce adaugam uleiul nu mai trebuie amestecat mult .

Turnam in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 15-20 minute .

Pana se coace rulada noastra pregatim un prosop de bucatarie curat. Cand este gata ,pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea, scoatem din cuptor, rasturnam pe prosop si rulam. Atentie ca sa o putem rula fara sa se rupa trebuie sa fie calda.

Lasam la racit.

Cand este rece rulada facem umplutura :

Intr-un bol punem frisca si mascarponele si batem pana cand se intareste . Daca doriti aici puteti adauga zahar , dar asta este in functie de gustul d-voastra.

Desfacem din prosop rulada si o umplem cu ¾ din crema. Nivelam bine umplutura si punem in mijloc cate cirese doriti. Rulati si asezati pe platou. Eu am pus atat de multe cirese si crema incat la rulada mea  doar s-a atins aluatul.  Cu restul de crema decorati dupa cum doriti.

Punem la rece si servim cu placere.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu cirese