Rulada cu crema caramel

de maria_claudia in Prajituri, 20 Oct 2010 | 3077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 2 linguri de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 praf de sare,
  • coaja de lamaie,
  • zahar vanilat.
  • Pentru crema:
  • 250gr zahar,
  • 3 oua,
  • 200gr unt,
  • 150gr frisca lichida,
  • 3 linguri de zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema caramel:

Ptr blat: albusul se bate spuma cu sarea si se adauga zaharul treptat, apoi apa, uleiul, mirodeniile si faina amestecand usor de sus in jos. Compozitia se rastoarna intr-o tava si se introduce in cuptorul incins ptr 35min. Cand blatul este copt se rastoarna imediat pu un prosop umed pe care presaram zahar si rulam.

Ptr crema: Se ard 125gr de zahar la foc mic apoi se toarna ouale care au fost batute impreuna cu 125gr de zahar si 200gr de unt.Se amesteca pana se topeste caramelul, se da la racit si se amesteca cu frisca care a fost batuta cu zaharul. Cand rulada s-a racit se umple cu crema si se imbraca in frisca.

 

COMENTARII (16)

Laly 1

21.10.2010, 20:21

Am ajuns si eu

maria_claudia 1

21.10.2010, 23:07

va multumesc mult fetelor ! Nadina te astept

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:23

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04