Rulada cu crema caramel, nuca si cafea

de anca_rm in Prajituri, 23 Ian 2014 | 5053 vizualizari

 

Imi place sa fac rulada de orice fel, dulce sau sarata ..sunt aspectuoase si potrivite pentru orice ocazie .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • Crema:
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri zahar praf
  • 2 oua
  • 8 linguri nuca macinata (160 gr)
  • 1unt la temperature camerei
  • 2 lingurite cafea solubila
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema caramel, nuca si cafea:

 

Blatul :

 Pregatim o tava de dimensiunea (33x23) si cuptorul il pornim la 180 grade

 Intr-un bol separam ouale

 Albusurile  il batem spuma tare cu zaharul

 Adaugam galbenusurile  si amestecam bine , pana cand se incorporeaza ( inainte de a le pune peste albusul batut se pot bate  usor cu o furculita )

 Punem faina si uleiul amestecand incet de sus in jos.

 Cu ajutorul unui pos punem pe tava forme (asta daca doriti , se poate si fara ) , dam tava la cuptor pentru 2-3 minute.

 Intre timp in aluatul ramas punem cacao si amestecam .

 Scoatem tava si turnam compozitia peste fromele coapte , si dam din nou la cuptor pana cand trece testul scobitorii , aproximativ 10 minute .

 Pregatim un prosop si rasturnam  aluatul copt pe prospop , desprindem hartia si intoarcem invers , cu formele in sus .

 Rulam cu ajutorul prosopului si lasam la racit.

 Crema:

 Intr-o cratita punem 3 linguri zahar tos pe foc sa se topeasca.

 Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri zahar pudra .

 Cand are culoarea chihlimbarului punem nuca si luam deoparte , amestecam bine si punem untul .

 Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste untul si se incorporeaza bine .

 Adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul pudra si lasam pe foc pana se ingroasa bine crema.

 Desfacem rulada din prosop si o umplem cu crema calduta (altfel nu se mai poate intinde )

 Rulam din nou si infoliem , dam la frigider si lasam cateva ore pana se raceste bine .

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate face simpla , intr-o singura culoare

2

inainte de a intinde crema , daca doriti si va place se poate pune gem de caise -iese minunata

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema caramel, nuca si cafea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac si crema de lamaie