Rulada cu crema caramel si banana

de katty in Prajituri, 4 Ian 2015 | 3060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri faina
  • crema:
  • 2 oua,
  • 1 cana zahar,
  • 1 cana nuci macinate,
  • 100 gr unt
  • 2 banane
  • nuca macinata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema caramel si banana:

Incepem cu prepararea ruladei.Separam galbenusurile de albusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam zaharul, batem in continuare pana capata consistenta unei smantani groase . Adaugam galbusurile si omogenizam. Cernem deasupra faina si amestecam usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava pe hartie de copt si o dam la cuptor pana se rumeste usor . Scatem rulada din cuptor cand este gata, o rasturnam pe o alta hartie de copt sau prosop curat si o rulam strans .O lasam pana se raceste.

Pentru crema amestecam bine intr-un castron ouale cu jumatate de cana de zahar pana isi dubleaza volumul si ouale se albesc . Cealalta jumatate de cana de zahar o punem la caramelizat intr-o craticioara cu fundul dublu la foc mic. Cand a capatat o culoare frumoasa , galben-auriu adaugam nucile si amestecam. Dam jos  de pe foc craticioara , turnam ouale si amestecam energic pana la omogenizare. Punem craticioara inapoi pe foc, punem untul si amestecam bine pana se incorporeaza complet. Dam craticioara jos si continuam sa amestecam pana crema se raceste.

Derulam foaia de rulada, intindem 3/4 din crema si punem 2 banane la capatul din care incepem rularea . Rulam strans  cu ajutorul hartiei de copt si lasam rulada la frigider30 de minute. Scaotem hartia de copt, ungem rulada cu crema oprita si presaram deasupra nuca macinata. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema caramel si banana-0
Rulada cu crema caramel si banana-1

COMENTARII (8)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

05.01.2015, 08:32

dantes

dantes 1

05.01.2015, 13:34

Buna!

mirela0911

mirela0911 1

08.01.2015, 14:05

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!