Rulada cu crema de branza

de mena29 in Prajituri, 11 Oct 2010 | 3526 vizualizari

 

Pentru ca am lipsit o perioada m-am gandit sa nu revin cu mana goala.Am gasit aceasta reteta intr-o revista si mi-am zis sa o incerc.Sunteti cu totii invitati la o portie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua;
  • 4 linguri de zahar pudra;
  • 2 linguri de faina;
  • un praf de sare;
  • 2 linguri cacao;
  • un plic de zahar vanilat    
  • Pentru crema:
  • 250g branza mascarpone;
  • 200g frisca lichida;
  • 2 galbenusuri;
  • 200g zahar pudra;
  • o lingurita esenta migdale;
  • 200g visine.   
  • Pentru glazura:
  • 100g ciocolata menaj;
  • 10ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza:

Se separa ouale.Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,zaharul vanilat si galbenusurile.Se bat bine cu mixerul si la sfarsit,se adauga faina si cacaua cernute.   Aceasta compozitie se toarna in tava tapetata cu faina si se baga in cuptorul preincalzit.Se coace la 160 grade aproximativ 20-25 min..  

Intre timp se prepara crema astfel:se pun galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza foarte bine.Se adauga esenta de migdale si branza mascarpone.Se amesteca bine iar la sfarsit se adauga frisca mixata si ea in prealabil.

Foaia de rulada se scoate din tava,se ruleaza si se lasa sa se raceasca,apoi se umple cu crema peste care se presara visinele taiate.Se ruleaza foaia la loc si se orneaza cu ciocolata topita in prealabil pe abur.Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de branza-0
Rulada cu crema de branza-1
Rulada cu crema de branza-2
Rulada cu crema de branza-3
Rulada cu crema de branza-4
Rulada cu crema de branza-5
Rulada cu crema de branza-6

COMENTARII (29)

mena29 1

14.10.2010, 08:33

Acum nu mai am dar mai fac,special pentru tine

gaby_duceag 1

14.10.2010, 08:35

acum am venit sa vad daca imi dadeai,; vad ca , da. dar eu tot nu-ti dau)))
hai c-am pus poza proaspata) si e pt toate

mena29 1

14.10.2010, 08:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04