Rulada cu crema de branza

de Gherca Daniela in Dulciuri, 30 Iun 2016 | 368 vizualizari

 

Mi-am pus in gand sa fac ceva dulce, in casa nu prea aveam multe ingrediente... am dat o fuga la frigider si am facut curatenie la branzeturi, ca tot se cereau mancate, asa ca m-am gandit sa fac o rulada umpluta cu crema de branza; 


A iesit o rulada super delicioasa, aromata si ce mai zici ca intr-o ora a fost gata!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 5 oua mai mici
  • putina sare
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri ulei
  • esenta vanilie si rom
  • Optional: cacao

Pentru umplutura:

  • 200g Ricotta
  • 5 linguri branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • zahar dupa gust
  • 1 plic zahar vanilat

Optional puteti adauga in crema si fructe proaspete sau confiate

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza:

Pentru inceput dam drumul la cuptor sa fie incins atunci cand punem aluatul.

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care punem zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul, pe urma punem si galbenusurile toate odata, mai mixam putin, adaugam si esentele dupa gust, uleiul, omogenizam din nou si la sfarsit adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam bine totul pana la incorporare.

       Intr-o tava mare de aragaz, unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt am pus putin aluat amestecat cu cacao, pentru un aspect mai frumos al ruladei, (daca vreti sa incercati si vreti sa va iasa mai frumos, folositi un pos, eu am facut cu lingura, mai rapid :D) Dam tava la cuptor pentru vreo 5 minute, apoi o scoatem si punem restul de aluat, nivelam frumos si dam din nou la cuptor, pentru cca.20minute.

      Pentru crema: Ricotta, smantana si branza de vaci o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat in functie de cat de dulce va place, iar pentru un gust mai aromat se poate pune peste crema de branza si fructe proapete, doar atunci cand crema este intinsa pe rulada, pentru ca altfel fructele se stalcesc...

     Cand foaia de pandispan este gata, o scoatem si o rasturnam pe un prosop umed, indepartam hartia de copt, apoi intoarcem foaia de pandispan cu ajutorul prosopului pe hartia de copt indepartata si rulam usor, ne ajutam din nou de hartia de copt.

      Lasam putin, apoi desfacem rulada si ii punem umplutura, rulam din nou, cu grija sa nu se rupa si rulada este gata! O puteti imbunatati, se poate face si o glazura sau o pudrati cu zahar pudra, sunt foarte multe variante!

Cand s-a racit si daca nu s-a terminat, o puteti pastra la frigider, este perfecta pentru zilele calduroase!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face cu diverse umpluturi: ciocolata, mere, crema de cacao, crema de vanilie, dulceata etc...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu crema de branza 449124
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449125
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449126
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449127
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449128
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449129
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449130
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449131
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449132
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449135
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449136
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449137
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449138
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449139
retete culinare - Rulada cu crema de branza 449143

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

30.06.2016, 19:48

Rocsi 1

30.06.2016, 21:39

Ce bine arata!

ancutsa 1

04.07.2016, 11:47

Pufoasa si delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: