Rulada cu crema de branza si somon

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 21100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de rulada:
  • 2 oua
  • 50 ml apa fierbinte
  • 30 g unt topit
  • 30 g faina
  • 30 g amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 1 morcov fiert
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • o cutie crema de branza Ceva fin cremos Delaco
  • 50 g unt moale
  • 50 g telemea rasa
  • un fir de ceapa verde
  • 2 linguri marar tocat
  • 200 g somon afumat
  • un sfert de castravete
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si somon:

Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu piure de morcov.

Se separa albusurile si se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se mixeaza cu apa fierbinte turnata in fir subtire, pana se obtine o spuma de galbenusuri. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt se adauga putin cate putin peste compozitia de galbenusuri, turnand si cate putin din untul topit, pana se incorporeaza toate cantitatile. Se adauga apoi piureul de morcovi si la final albusurile spuma, amestecand usor cu o spatula. 

Se tapeteaza o tava de 30 x 25 cm cu hartie de copt si se coace blatul 10- 15 minute. Se scoate tava si se lasa putin la racit. Fara a dezlipi hartia de copt, se ruleaza foaia pe partea mai ingusta si se lasa asa pana se prepara compozitia de branza.

Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu untul moale, crema de branza Delaco, mararul si ceapa verde taiate fin. Se desface cu grija rulada, aluatul este moale si umed. Se intinde crema de branza, apoi se aseaza feliile de somon afumat si sfertul de castravete. Se ruleaza cu grija, desfacand usor hartia de copt pe masura ce rulati. Se imbraca rulada in folie alimentare si se lasa la rece cateva ore pana se intareste (sau peste noapte). 

Se taie felii si se serveste rece, cu putina zeama de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si somon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Quiche Cu Ce Ai Prin Frigider