Rulada cu crema de branza si somon

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 8044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foaia de rulada:
  • 2 oua
  • 50 ml apa fierbinte
  • 30 g unt topit
  • 30 g faina
  • 30 g amidon
  • o lingurita praf de copt
  • 1 morcov fiert
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • o cutie crema de branza Ceva fin cremos Delaco
  • 50 g unt moale
  • 50 g telemea rasa
  • un fir de ceapa verde
  • 2 linguri marar tocat
  • 200 g somon afumat
  • un sfert de castravete
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si somon:

Pentru aluatul de rulada, se fierbe mai intai morcovul, se lasa la racit, apoi se mixeaza cu 2 linguri din zeama in care a fiert pana se obtine un piure fin. Sunt suficiente 2 linguri pline cu piure de morcov.

Se separa albusurile si se bat spuma. Galbenusurile se bat cu un praf de sare si se mixeaza cu apa fierbinte turnata in fir subtire, pana se obtine o spuma de galbenusuri. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt se adauga putin cate putin peste compozitia de galbenusuri, turnand si cate putin din untul topit, pana se incorporeaza toate cantitatile. Se adauga apoi piureul de morcovi si la final albusurile spuma, amestecand usor cu o spatula. 

Se tapeteaza o tava de 30 x 25 cm cu hartie de copt si se coace blatul 10- 15 minute. Se scoate tava si se lasa putin la racit. Fara a dezlipi hartia de copt, se ruleaza foaia pe partea mai ingusta si se lasa asa pana se prepara compozitia de branza.

Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu untul moale, crema de branza Delaco, mararul si ceapa verde taiate fin. Se desface cu grija rulada, aluatul este moale si umed. Se intinde crema de branza, apoi se aseaza feliile de somon afumat si sfertul de castravete. Se ruleaza cu grija, desfacand usor hartia de copt pe masura ce rulati. Se imbraca rulada in folie alimentare si se lasa la rece cateva ore pana se intareste (sau peste noapte). 

Se taie felii si se serveste rece, cu putina zeama de lamaie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu crema de branza si somon 320551
retete culinare - Rulada cu crema de branza si somon 320552
retete culinare - Rulada cu crema de branza si somon 320553
retete culinare - Rulada cu crema de branza si somon 320554
retete culinare - Rulada cu crema de branza si somon 320555
retete culinare - Rulada cu crema de branza si somon 320556
retete culinare - Rulada cu crema de branza si somon 320557
retete culinare - Rulada cu crema de branza si somon 320558
retete culinare - Rulada cu crema de branza si somon 320559

COMENTARII (26)

marcela1979 1

20.05.2014, 17:53

babi5 1

21.05.2014, 08:51

Krystyan Trendy 1

26.12.2014, 12:08

foarte buna rulada

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55