Rulada cu crema de branza si unt de arahide

de mirela0911 in Prajituri, 9 Oct 2016 | 3102 vizualizari

 

Cand au gustat din ea prima data, ai mei au cam srambat din nas ca nu le place. Mi-am zis in gand: "Yes, in sfarsit pot sa mananc si eu sa ma satur!" :D Haha, credeti ca a durat mult? Nici vorba! Si intotdeauna cand e pe terminate, atunci e cea mai buna! :)) 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt.umplutura:

  • 200 g branza de vaci
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg pline de unt de arahide
  • 150 ml frisca lichida

Pt. decor:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 lg frisca lichida
  • arahide macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si unt de arahide:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca usor pana la incorporare.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza cu tot cu hartia de copt pe un prosop umed. Se ruleaza cu grija si se lasa sa se raceasca.

Umplutura: Pana se raceste blatul se prepara crema. Intr-un bol se pune branza, zaharul pudra vanilat si untul de arahide. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. La final se toarna frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si consistenta (sa nu curga).

Cand s-a racit blatul, se desface din prosop, se unge cu crema si se ruleaza apoi strans, dezlipind cu grija si hartia de copt.

Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida la topit. Dupa ce s-a omogenizat continutul, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se unge rulada petoata suprafata. Deasupra se presara arahide macinate mai grosier.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In crema, cantitatea de zahar poate diferi in functie de gusturi.

2

Pentru contrast, in blat se poate pune cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

10.10.2016, 08:32

Vă mulțumesc mult!

anca_rm 1

10.10.2016, 09:19

ooo ce rulada frumoasa

Panacris 1

13.03.2021, 19:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise