Rulada cu crema de cacao si rom

de Nadyne in Dulciuri, 14 Oct 2016 | 3047 vizualizari

 

Nimic mai simplu...foaie de rulada cu crema clasica de cacao si rom. Buna, rapida, aspectuoasa!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta vanilie
  • cacao
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de cacao si rom:

  Ouale se mixeaza cu zaharul la viteza mare, minim 5 minute, se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul, trepat, amestecand pana la incorporare de fiecare data. Incepand de acum folosim o lingura de lemn. Urmeaza faina. Amestecam cu miscari largi, usoare, dupa fiecare lingura adaugata. La final, adaugam si esenta de vanilie. Luam cateva linguri (o cescuta) din compozitie, amestecam cu putina cacao si cu ajutorul unui pos sau al unei lingurite desenam ce model dorim direct in tava aragazului, tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor, preincalzit la 170 grade, pentru 2-3 minute.

  Apoi, turnam restul amestecului in tava , nivelam, ca sa fie blatul uniform si dam la cuptor, pentru 15-20 minute (depinde de cuptorul fiecaruia). Incepem sa verificam atent dupa 10 minute, pentru a nu se coace excesiv.

  Cand este gata, scoatem foaia pe un prosop curat, rulam cu tot cu hartie si o lasam sa se raceasca.

  Untul moale, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga cacaua, se omogenizeaza. Adaugam si esenta de rom, mai multa sau mai putina, dupa gustul fiecaruia.

 

  Derulam piscotul racit, acoperim uniform cu crema si rulam la loc.

  Lasam rulada la rece cateva ore, inainte de a o felia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu alune