Rulada cu crema de ciocolata

de CarmenBlue in Prajituri, 28 Ian 2014 | 4028 vizualizari

 

Si.... sa spargem gheata :) Reteta din care m-am inspirat a fost aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/rulada-din-albusuri-cu-crema-de-vanilie-41188.html (multumesc frumos). Am adus unele mici modificari, in functie de ce am avut la indemana. A iesit delicioasa,toata lumea a fost incantata, mai ales copiii mei (cei dependenti de dulciuri :))) in special ciocolata).

PS: Nu cred ca e locul aici, dar vreau sa va spun ca va iubesc si ma bucur ca m-ati invatat atat de multe lucruri. Va multumesc si va imbratisez, cu mult drag, dragii mei bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • RULADA
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja de portocala (optional)
  • CREMA
  • 150 ml lapte rece
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca usor cu o paleta in compozitia de oua. Se adauga si coaja de la o portocala (spalata bine, bine inainte de a fi rasa).

Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm). Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.

Pentru crema: se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.Se pune in frigider pana se raceste rulada.

Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.

Se poate presara zahar pudra sau, asa cum am facut eu,  praf de cacao (Nesquick).Se taie felii si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Ingredientele sunt pentru o singura rulada. Ce se vede in poza este rulada taiata in doua, ca sa incapa pe platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

CarmenBlue 1

29.01.2014, 10:50

va multumesc tuturor pentru toate incurajarile, gandurile si vorbele bune. Va sarut si va imbratisez.

laura_n 1

29.01.2014, 15:14

bun venit

mihaelar63 1

07.06.2014, 17:11

La multi ani , Carmen !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel