Rulada cu crema de ciocolata Raffaello

de La Ancuta in Prajituri, 20 Ian 2013 | 5097 vizualizari

 

Am promis ca va arata si un desert preparat cu crema de ciocolata Raffaello. A trebuit sa fac ceva rapid si bun, iar o rulada a fost cea mai buna solutie. A fost o combinatie ciocolatoasa si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 1 cutie lapte condensat (380 g)
  • 70 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 g smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata Raffaello:

Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul iar apoi le adaugam peste spuma. Amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam praful de Creme Ole si mixam pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava de la aragaz (30x34 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit ~20 de minute. Scoatem blatul cu tot cu hartia de copt si il lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit indepartam hartia si intindem crema de ciocolata Raffaello in strat egal, pe toata suprafata blatului.

Modul de preparare al cremei il gasiti aici.

Rulam pe lungime si dam la frigider pana preparam glazura.
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit, la foc mic, impreuna cu frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam lingura de coniac si lasam putin sa se racoreasca.

Intindem apoi glazura peste rulada, ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pana in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de ciocolata Raffaello-0
Rulada cu crema de ciocolata Raffaello-1
Rulada cu crema de ciocolata Raffaello-2

COMENTARII (59)

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.12.2013, 14:58

La Ancuta

La Ancuta 1

15.12.2013, 22:42

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

15.03.2014, 08:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24