Rulada cu crema de dulce de leche

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Mai 2012 | 4213 vizualizari

 

Am pregatit aceasta rulada cu ocazia Sf.Constantin si Elena! Este delicioasa, desi nu a iesit nici frumoasa nici aspectuoasa....doar bucatica aceasta am reusit sa o "salvez", restul s-a mancat pe nerasuflate!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita cacao
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor de frisca
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 plic praf de budinca cu gust de frisca Dr. Oetker
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri dulce de leche
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de dulce de leche:

Blatul

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si coacem in cuptorul incins timp de 12-15 minute. Scoatem cu grija blatul pe un prosop de bucatarie usor umed si rulam avand grija sa nu se rupa. Lasam sa se racesca.

Crema:

Frisca o punem intr-un vas o mixam timp de 1 minut. Adaugam apoi intaritorul de frisca si zahar pudra si mixam pana se intareste. Dam apoi la frigider. Intr-un ibric punem 450 ml lapte la fiert. In alt vas punem praful pentru budinca, cele 5 linguri de zahar si 50 ml de lapte si omogenizam. Cand laptele incepe sa fiarba, dam ibricul de pe foc adaugam praful de budinca amestecat cu zaharul si laptele, punem din nou la foc si amestecam incontinuu pana cand budinca se ingroasa. Lasam apoi la racit. Dupa ce s-a racit, mixam budinca cu frisca si adaugam dulcele de leche. Omogenizam.

Desfacem apoi blatul cu grija sa nu se rupa. Intindem crema peste blat si rulam cu atentie, apoi invelim rulada in folie de plastic/aluminiu si dam la rece 1-2 ore pana se intareste putin.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Angelina_Elena 1

23.05.2012, 18:39

multumesc frumos Diana!

Sim0na 1

23.05.2012, 22:08

Foarte frumoasa rulada... dar si cercelusii imi fac cu ochiu`!

Angelina_Elena 1

23.05.2012, 23:18

multumesc mult Sim0

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tavalite