Rulada cu crema de lamaie

de luminita20_2006 in Prajituri, 3 Sep 2010 | 4175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  •  -4 oua 
  • - 4 plinguri zahar 
  • - 4 linguri faina 
  • - zahar vanilat 
  • Crema de lamaie 
  • - 500ml lapte 
  • -3 linguri faina cu varf -
  •  200 gr unt -
  •  200 gr zahar
  •  - 1 lamaie
  •  - fulgi ce ciocolata optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Blat: se separa galbenusutile de albus. Albusurile se bat spuma api se adauga zaharul, zaharul vanilat , dupa care galbenusurile si la final faina. Se toarna totul intr-o tava si se da la cuptor 10min. Cand e gata se scoate din tava se pune pe un prosop umed apoi se ruleaza strans si se lasa sa se raceasca asa.

Crema; Se amesteca laptele cu faina si zaharul jumatate din cantiate si se pun la foc amestecand incontinuu. Cand incepe sa fiarba si se ingroase se ia de pe foc. Untul se freaca cu zaharul pana cand devine o crema, apoi se pune peste crema racita un pic. Se desface blatul se pune crema si fulgi de ciocolata apoi se ruleaza la loc.

Se orneaza dupa preferinta.(ciocolata de meinaj pe care am avut-o eu nu a fost f buna sau nu stiu ce a avut ca nu a vrut sa se topeasca asa ca mi-a iesit modelul)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Teo 1

03.09.2010, 21:37

e cea mai rapida prajitura si de ce nu , tare gustoasa, indiferent de umplutura !

Bunica 1

03.09.2010, 22:41

rapida si buna

Corinuta 1

04.09.2010, 19:13

vreau si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada