Rulada cu crema de lamaie

de leoflori in Prajituri, 6 Sep 2009 | 17254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 gr.zahar
  • 100 gr.faina
  • 25 gr. amidon ( 2 1/2 linguri cu vf.)
  • 1 pliculet zahar vanilat + 1 lgta esenta lamaie
  • CREMA :
  • 1 plic de Crema de lamaie pt. torturi Dr.Oetker
  • 250 ml. lapte
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Am batut galbenusurile cu 4 lg.apa rece + zaharul+zaharul vanilat.Apoi am batut albusurile spuma cu un praf de sare. 1/3 din cantitate de albusuri am adaugat-o peste galbenusuri.

Am adaugat si faina amestecata cu amidon si am mixat. Am pus si restul de albus si am omogenizat. Am pus compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins, timp de cca 15 minute, la foc potrivit. Probam in mijloc cu scobitoarea, sa iasa curata. Am rasturnat pe un prosop curat, pudrat cu zahar praf si am rulat  strans .
Crema se face la rece conform instructiunilor de pe plic.
Se desface blatul, se intinde crema, se ruleaza iar si se da la rece cca 3 ore. Se orneaza dupa preferinta.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 7377
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 7378
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 7379
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 7380
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 7381
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 7382
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 7383
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 7384
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 7385

COMENTARII (7)

elena1988 1

06.03.2011, 08:22

Bya Ralu 1

02.07.2013, 21:56

Constelatialeu 1

03.08.2013, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S