Rulada cu crema de lamaie

de adnas54 in Dulciuri, 15 Feb 2010 | 5463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul: 
  • 6 oua 
  • 6 lg. zahar  
  • 6 lg. faina 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 1 lingurita praf de copt  
  • 200 ml. frisca  
  • 3-4 linguri de cocos
  • Crema de lamaie:  
  • coaja si sucul de la 4 lamai  
  • 100 g unt nesarat, taiat in bucati  
  • 4 oua, batute  
  • 400 g de zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Blatul:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se
adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in
albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul unei tavii dreptungiulare in care veti coace pandispanul. Eu am folosit tava aragazului 30 / 34. Cand se scoate se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza pe latura lunga.

Crema de lamaie:

Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja, sucul de lamaie., ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.
Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba, dar trebuie sa se ingroase, cam 7-8 minute.
Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza. Daca considerati, puteti sa strecurati crema prin sita (pregatita in prealabil), pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.

Montarea:

Umpleti rulada cu jumate din crema, rulati si imbracati tortul in frisca in care incorporati 2-3 linguri de cocos. Pentru desing mai presarati in ploaie cocos pe rulada. Apoi rasturnati pe centru restul de crema, care trebuie sa fie inca putin calduta si lasati sa se prelinga invoie.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de lamaie-0
Rulada cu crema de lamaie-1

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Anastasia 1

24.02.2010, 11:40

Super buna si aratoasa ai 5 puncte de la mine !

adnas54 1

24.02.2010, 22:54

@Anastasia, multumesc .

elena1988 1

22.03.2011, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!