Rulada cu crema de lamaie

de adnas54 in Dulciuri, 15 Feb 2010 | 5404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul: 
  • 6 oua 
  • 6 lg. zahar  
  • 6 lg. faina 
  • 1 plic zahar vanilat 
  • 1 lingurita praf de copt  
  • 200 ml. frisca  
  • 3-4 linguri de cocos
  • Crema de lamaie:  
  • coaja si sucul de la 4 lamai  
  • 100 g unt nesarat, taiat in bucati  
  • 4 oua, batute  
  • 400 g de zahar tos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie:

Blatul:


Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se

adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in

albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos.

Puneti o bucata de hartie de copt la fundul unei tavii dreptungiulare in care veti coace pandispanul. Eu am folosit tava aragazului 30 / 34. Cand se scoate se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza pe latura lunga.



Crema de lamaie:


Amestecati intr-o cratita cu fund dublu, coaja, sucul de lamaie., ouale si zaharul pana cand acesta se dizolva.

Puneti cratita pe foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn. Crema nu are voie sa fiarba, dar trebuie sa se ingroase, cam 7-8 minute.

Luati cratita de pe foc, adaugati untul si amestecati pana cand se incorporeaza. Daca considerati, puteti sa strecurati crema prin sita (pregatita in prealabil), pentru a scapa de eventualele urme de coaja sau de gogolosi.



Montarea:


Umpleti rulada cu jumate din crema, rulati si imbracati tortul in frisca in care incorporati 2-3 linguri de cocos. Pentru desing mai presarati in ploaie cocos pe rulada. Apoi rasturnati pe centru restul de crema, care trebuie sa fie inca putin calduta si lasati sa se prelinga invoie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 17492
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie 17493

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Anastasia 1

24.02.2010, 11:40

Super buna si aratoasa ai 5 puncte de la mine !

adnas54 1

24.02.2010, 22:54

@Anastasia, multumesc .

elena1988 1

22.03.2011, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!