Rulada cu crema de lamaie si branza

de Rocsi in Dulciuri, 26 Feb 2015 | 734 vizualizari

 

Ador ruladele... Se fac asa usor si daca mai iau o crema si aromata, precum asta, mananci la nesfarsit, asta nu e prea bine, sa mananci mult din ea, ca de, ingrasa :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie potrivita
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 150 branza de vaci cremoasa
  • miam-miam de vanilie pentru servit (gasiti la Bunatati din Natura)
  • bombonele pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie si branza:

Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri, impreuna cu esenta de vanilie, cu ajutorul unei palete de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia, o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 12 minute. Cand este gata il scoatem, il dezlipim usor de pe hartia de copt si il rulam. Blatul rulat il rulam apoi in hartia de copt si il tinem asa pana il umplem. Crema: Intr-un bol amestecam amidonul, 6-7 linguri de lapte, zaharul, semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert. Cand da in clocot, incorporam amestecul cu amidon, dam focul la mic si amestecm continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc cand este gata, adaugam coaja si zeama de lamaie. Acoperim cu o folie si lasam sa se racoreasca, atat cat sa fie calduta. Dupa acest timp punem branza faramitata cu mana peste crema, mixam circa 1 minut. Desfacem blatul, punem crema, o nivelam si rulam strans. Invelim rulada in folie alimentara, strangem bine capetele si o dam la firigder pentru 2-3 ore. O feliem si o servim fie simpla, fie cu miam-miam de vanilie asa cum am procedat noi. Pofta buna!  

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de lamaie si branza-0
Rulada cu crema de lamaie si branza-1
Rulada cu crema de lamaie si branza-2
Rulada cu crema de lamaie si branza-3
Rulada cu crema de lamaie si branza-4
Rulada cu crema de lamaie si branza-5
Rulada cu crema de lamaie si branza-6
Rulada cu crema de lamaie si branza-7

COMENTARII (38)

Rocsi

Rocsi 1

01.03.2015, 11:07

Asa sa faci Mihaela

Panacris

Panacris 1

02.08.2015, 16:00

Rocsi

Rocsi 1

02.08.2015, 18:43

Cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!