Rulada cu crema de lamaie si lime

de Rux in Dulciuri, 28 Apr 2015 | 2168 vizualizari

 

Doamne, ce minunatie delicioasa! Sincer ma gandesc sa nu o recomand...e prea buna si mi-e teama ca va stric dieta de primavara...dar hai...totusi! :)))))))))))) Acum lasand gluma la o parte...e una dintre prajiturile mele de top cu lamaie....si de departe preferata!

 

INGREDIENTE

Blat de rulada:

  • 3 oua
  • 3 linguri iaurt gras pline( 10%)
  • 4 linguri de zahar cu varf
  • 6 linguri cu faina cu varf
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de lamaie

Crema de lamaie si lime:

  • 400 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 130 gr unt
  • 7 linguri zahar
  • vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie mare si o lime
  • 3 linguri de faina cu varf
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lamaie si lime:

Preparam mai intai crema:

Razuim lamaia si lime si apoi stoarcem zeama lor.

Infierbantam laptele intr-un vas in care punem coaja de lamaie si lime si vanilia.

Ouale le mixam cu zaharul, faina si o canita de lapte oprita din total.

Cand laptele este fierbinte turnam crema de ou si amestecam bine cu telul, ea va incepe sa se ingroase. Adaugam zeama de lamaie si lime, lingura cu lingura, amestecand bine, crema clocoteste in continuare. In cinci, sase minute este gata. Racim crema imediat. Eu am pus-o la rece si apoi putin si in congelator.

Blatul de rulada:

Mixam ouale cu zaharul si vanilia 3 minute pana devin spumoase, adaugam iaurtul si mixam inca 1 minut.

Urmeaza sa adaugam faina si praful de copt stins si sa mai amestecam putin.

In tava mare de cuptor, punem o foaie de copt si turnam aluatul, il nivelam usor cu o spatula si-l coacem la cuptorul incins in prealabil  la 180 de grade, fix 10 minute ( vedem cum marginile se rumenesc usor).

Avem grja sa avem un servet de bucatarie ud si bine stors pe care asezam blatul cu tot cu foaia de copt. Incepem sa rulam usor pana la capat ajutandu-ne de servet. Lasam 2  sau 3 minute asa blatul apoi il aducem la forma initiala.

Crema este gata racita si o putem intinde pe foaie. Eu am pus jumatate din crema in interior, am rulat blatul  si apoi am pus restul de crema din belsug peste rulada.

Am decorat cu coaja de lime si lamaie si am tinut rulada la rece cateva ore bune, de preferat peste noapte( chiar va rog sa rezistati :))))).

Portionati rulada cu un cutit bine ascutit inmuiat in apa fierbinte.

Deliciu total!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377951
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377952
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377953
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377954
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377955
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377956
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377957
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377958
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377959
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377960
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377961
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377962
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377963
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377964
retete culinare - Rulada cu crema de lamaie si lime 377965

COMENTARII (83)

Rux 1

29.04.2015, 19:22

Multumesc mult Margareta!

Rux 1

29.04.2015, 19:23

Te imbratisez cu drag Cristinica scumpa mea!

Aletta 1

25.05.2015, 15:40

Imi lasa gura apa...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D