Rulada cu crema de lapte

de lilik in Prajituri, 10 Dec 2010 | 8051 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt biscuite:
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 70 gr faina
  • vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 vf de lingurita de praf de copt
  • pt crema:
  • 200 ml lapte
  • 50 gr zahar pudra
  • 20 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 2-3 bucatele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lapte:

Prima data facem crema:

Punem laptele pe foc,iar cand incepe sa fiarba il luam de pe foc si adaugam vanilia, zaharul si faina cernute. Punem din nou pe foc si lasam sa fiarba cateva minute pt a se ingrosa,amestecand mereu. Cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta.

Biscuit:

Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se umfla f bine,apoi punem vanilia,faina si praful de copt. Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam cu o lingura. Dam la cuptorul preincalzit la 200° timp de 8-10 min. Cand e gata punem biscuitul pe un prosop de bucatarie umed si il rulam, apoi il lasam asa pana se raceste. Dupa ce s-a racit il desfacem si punem crema de lapte pe care o vom intinde pe toata suprafata, apoi il rulam din nou.

La crema ramasa adaugam bucatele de ciocolata topite,amestecam si ornam rulada. Lasam 2-3 ore la rece si servim.

 

COMENTARII (30)

lilik

lilik 1

11.12.2010, 09:33

mitinita ,ina mamaieelena ,mihaela

lilik

lilik 1

11.12.2010, 09:35

nu reusesc sa incarc poza k merge greu netul ,daca ai stii cat de greu incarc poze la retete,asta daca reusesc

Teo

Teo 1

11.12.2010, 22:26

parca e imbracat in zapada !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01