Rulada cu crema de nuca de cocos

de lili2010 in Prajituri, 2 Oct 2010 | 4491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 lingura cacao
  • vanilie
  • Pentru crema
  • 200ml lapte de cocos
  • 200ml de lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • o lingura de amidon alimentar
  • putina zeama de lamaie
  • 100 g margarina
  • fulgi de nuca de cocos
  • Pentru decor
  • ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de nuca de cocos:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile si la urma faina amestecata cu cacao.

Se aseaza compozitia pe hartie de copt si se pune in tava, la cuptor pentru 20 minute la foc potrivit.

Se scoate cu grija blatul pe un prosop curat de bucatarie presarat cu zahar tos sau pudra.

Rulati blatul si lasati-l sa se raceasca.

Pentru crema,se amesteca toate ingredientele,mai putin margarina si fulgii de cocos,si se pun la foc mic sa fiarba.Se amesteca intr-una cu un tel ,se tine pe foc pana se ingroasa crema.Cand crema este gata,se ia de pe foc,si se adauga margarina taiata bucati.Se amesteca bine pana la omogenizare .La final se adauga fulgii de cocos .

Cu grija,derulati blatul si ungeti-l cu crema .

Rulati din nou blatul cu ajutorul prosopului .

Pentru decor...am topit ciocolata alba intr-o punga...apoi am taiat un colt si m-am jucat cu ciocolata  deasupra ruladei !

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Stropiti hartia de copt cu putina apa,pentru a fi indepartata mai usor.

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de nuca de cocos-0
Rulada cu crema de nuca de cocos-1
Rulada cu crema de nuca de cocos-2
Rulada cu crema de nuca de cocos-3
Rulada cu crema de nuca de cocos-4

COMENTARII (9)

La Ancuta 1

03.10.2010, 00:13

yammy

nadina73 1

03.10.2010, 00:16

super

lili2010 1

05.10.2010, 15:44

Multumesc mult tuturor...sunteti invitatele mele !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04