Rulada cu crema de portocale

de Lavinia in Prajituri, 4 Feb 2014 | 3125 vizualizari

 

O rulada super delicioasa si aromata.

 

INGREDIENTE

Blat rulada:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa fiarta
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Crema de portocale:

  • 180 ml suc de portocale proaspat stors
  • 70 ml lapte dulce
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina(1/2 plic)

Glazura/Decor:

  • 100 g ciocolata +3 linguri frisca lichida
  • 3-4 linguri frisca batuta
  • felii de portocale/mandarine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de portocale:

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase.

Adauga uleiul si apa fierbinte si mai mixeaza cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste galbenusuri amestecand usor.

Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga-le peste crema de galbenusuri ,in 2-3 transe,amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei palete.

Tapeteaza o tava(40/30 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute sau pana se aureste  foarte usor.(depinde de cuptor)

Pe o bucata de hartie de copt presara putin zahar si pune blatul de rulada.

Cu ajutorul hartiei de copt ruleaza blatul si lasa-l asa pana racoreste.

Desfa apoi blatul si lasa-l sa se raceasca complet.

Mixeaza galbenusurile cu zaharul,adauga praful de budinca,zaharul vanilat,laptele si sucul de portocale.

Pune amestecul pe foc intr-o craticioara amestecand continuu cu un tel pana se ingroasa apoi lasa la racit.

Hidrateaza gelatina in 4 linguri de apa rece apoi topeste-o pe baie de abur/foc foarte mic(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste budinca racita.

Mixeaza frisca tare ,adauga crema de portocale si mixeaza in continuare pana obtii o crema tare si pufoasa.

Peste foaia de rulada pune crema apoi ruleaza strans si da rulada la rece pentru 2 ore.

Portioneaza rulada in bucati potrivite(mie mi-au iesit 10 bucati)

Pune pe fiecare rulada cate 2 lingurite de ciocolata topita apoi baga din nou la rece pana se intareste usor ciocolata.

Cu ajutorul unui posh spriteaza frisca pe fiecare bucata si decoreaza cu felii de mandarine/portocale.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295989
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295990
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295991
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295992
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295993
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295994
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295995
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295996
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295997
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295998
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 295999
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 296000
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 296001
retete culinare - Rulada cu crema de portocale 296002

COMENTARII (50)

Sim0na 1

06.02.2014, 11:22

Cat de frumos arata!

Lavinia 1

08.02.2014, 11:12

Multumesc

babi5 1

08.10.2014, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21