Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zahaul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin ulei, turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si coacem in cuptorul incins timp de 12-13 minute. Scoatem cu grija blatul pe un prosop de bucatarie usor umed si rulam cu grija. Lasam sa se racesca.
Pregatim crema. Intr-un vas punem praful pentru crema si 220 ml lapte. Mixam pana rezulta o crema mai tare, apoi adaugam zaharul pudra si mai mixam un pic. Se da crema la rece pana cand blatul se raceste. Dupa ce s-a racit desfacem blatul din prosop cu grija sa nu se rupa. Intindem crema peste blat si rulam cu atentie, apoi invelim rulada in folie de plastic/aluminiu si dam la rece 1-2 ore pana se intareste putin.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult