Rulada cu crema de vanilie

de Julie in Prajituri, 28 Apr 2010 | 6148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU FOAIE:
  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • PENTRU UMPLUTURA:
  • un pachet cu praf de crema de vanilie
  • 200 ml lapte dulce
  • 100 g smantana
  • 3 linguri zahar farin
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2-3 linguri cu fulgi de ciocolata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

Pentru foaie:

 Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor.
Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 minute la foc domol in cuptorul incins inainte.

Cat se face foaia, ne ocupam de crema:

Intr-un bol punem laptele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si batem cu mixerul 3-4 min. Cand crema s-a intarit adaugam fulgii de ciocolata, esenta si amestecam.

Cand este gata ,blatul se scoate impreuna cu hartia , pe un servet umed. Mai intai se ruleaza cu tot cu servet si se apasa usor. O lasam sa se raceasca putin apoi intindem crema.

In continuare, incet ,incet cu ajutorul servetului si desfacand hartia, rulam usor.

Decoram rulada cu ciocolata topita si apoi o lasam la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (8)

nadina73 1

28.04.2010, 15:59

ce bine arata grozava 5 furculite de la mine

Julie 1

29.04.2010, 11:23

Ma bucur ca va place. Multumesc pentru voturi.

leoflori 1

29.04.2010, 14:35

arata excelent! simplu si delicat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bomba de inghetata invelita in rulada de cacao