RULADA CU CREMA DE ZMEURA

de Roda in Prajituri, 27 Iun 2009 | 4759 vizualizari

 

Este una din prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 100g.zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 1 zahar vanilinat,
  • 1 varf de cutit sare;
  • Pentru crema:
  • 5 linguri zahar,
  • 150g.piure de zmeura,
  • 5 foi de gelatina;
  • 200ml. frisca,
  • fructe pentru decor,
  • 2 lingurite zahar praf pentru ornat;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA RULADA CU CREMA DE ZMEURA:

1.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilinat.


2.Se amesteca faina cu amidonul alimentar si cu sarea.


3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se incorporeaza usor, lingura cu lingura , compozitia de galbenusuri.


4.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.


5.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se coace timp de 10 minute.Se scoate din tava, se rastoarna pe un servet umed, se scoate hartia si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.


6.Intre timp, se prepara crema:se pune pireul de zmeura pe foc, se lasa sa dea 2 clocote,se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si se amesteca bine.Se lasa la rece.


7.Se bate frisca cu 5 linguri de zahar ,apoi se adauga pireul de zmeura racit.Se pune crema rezultata pentru 30 de minute la rece.


8.Se umple blatul cu crema de zmeura si se ruleaza.Se da la rece pentru 1 ora, se orneaza cu crema si fructe intregi ,se presara cu zahar praf,se taie felii si se serveste.

 

COMENTARII (9)

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:36

miam miam ce bunatateeee

elena1988 1

19.01.2011, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27