RULADA CU CREMA DE ZMEURA

de Roda in Prajituri, 27 Iun 2009 | 4840 vizualizari

 

Este una din prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua,
  • 100g.zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 3 linguri amidon alimentar,
  • 1 zahar vanilinat,
  • 1 varf de cutit sare;
  • Pentru crema:
  • 5 linguri zahar,
  • 150g.piure de zmeura,
  • 5 foi de gelatina;
  • 200ml. frisca,
  • fructe pentru decor,
  • 2 lingurite zahar praf pentru ornat;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA RULADA CU CREMA DE ZMEURA:

1.Se separa ouale.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si cu zaharul vanilinat.

2.Se amesteca faina cu amidonul alimentar si cu sarea.

3.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se incorporeaza usor, lingura cu lingura , compozitia de galbenusuri.

4.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.

5.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se coace timp de 10 minute.Se scoate din tava, se rastoarna pe un servet umed, se scoate hartia si se ruleaza.Se lasa sa se raceasca.

6.Intre timp, se prepara crema:se pune pireul de zmeura pe foc, se lasa sa dea 2 clocote,se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si se amesteca bine.Se lasa la rece.

7.Se bate frisca cu 5 linguri de zahar ,apoi se adauga pireul de zmeura racit.Se pune crema rezultata pentru 30 de minute la rece.

8.Se umple blatul cu crema de zmeura si se ruleaza.Se da la rece pentru 1 ora, se orneaza cu crema si fructe intregi ,se presara cu zahar praf,se taie felii si se serveste.

 

COMENTARII (9)

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:36

miam miam ce bunatateeee

elena1988 1

19.01.2011, 12:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04