Rulada cu crema mascarpone

de Miha in Prajituri, 21 Apr 2010 | 6436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 150 g mascarpone
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema mascarpone:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care incorporam treptat faina si esenta de vanilie.

Punem compozitia intr-o tava (25/35 cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, timp de 10-15 minute.

Blatul copt se rastoarna pe o hartie de copt tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija.

Crema:

Galbenusurile le frecam cu  zahar pana devin ca o crema. Adaugam Midonul si omogenizam. Laptele il punem la fiert si cand incepe sa dea in clocot adaugam ciocolata. Dam deoparte si amestecam pana se topeste. Turnam peste copozitia de oua, amestecand continuu. Punem din nou la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit. and s-a racit complet adaugam mascarpone si mixam pana obtinem o crema fina si omogena.

Dupa ce blatul s-a racit, derulam si repartizam crema.

Pastram cateva linguri de crema pentru ornat.

Rulam din nou si dam la rece pana se intareste crema. Se portioneaza in felii potrivite si se orneaza cu restul de crema.

 

COMENTARII (15)

luminita20_2006 1

21.04.2010, 15:08

ce bunatate

ramo_cata 1

21.04.2010, 16:18

arata super bine

cccris 1

21.04.2010, 16:23

trebuie sa invat sa fac si eu rulada. . Imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D